Smart Recruitment Sites

Over Proman Vlaanderen

Waar staan we voor?

Proman Vlaanderen is gespecialiseerd in de uitzendsector voor knelpuntberoepen, mikkend op hoger opgeleide profielen, voor zowel technische, als administratieve, financiële en HR gerelateerde functies. En zeker onze 50-plussers, waarvoor het vandaag niet evident is om een gepaste job te vinden, zijn meer dan welkom. 50-plussers in “onze” definitie, zijn potentiële werknemers met 25 jaar of meer zeer waardevolle ervaring. Onze klanten gaan deze ervaring ten zeerste kunnen appreciëren.

Wij garanderen een persoonlijke begeleiding aan onze tijdelijke medewerkers in hun zoektocht naar een job en stellen alles in het werk om via maatwerk, oplossingen te bieden zowel voor de uitzendkracht als voor het bedrijf die nood heeft aan ervaren medewerkers.

Maatwerk

Onze zoektocht naar kandidaten is steeds maatwerk, zowel in de aangeboden contractvorm (vaste aanwerving, tijdelijke uitzendarbeid, freelance korte termijn contracten), als in de zoekmethodiek (spontane sollicitaties, werving en selectie via database en jobmedia, proactieve benadering, executive search tot en met headhunting voor zeer specifieke profielen of discrete opdrachten).

Het zoeken, selecteren en screenen van de meest geschikte kandidaat (m/v) is waar klanten én kandidaten ons kunnen op aanspreken.

Via tevreden, en terugkerende klanten wensen we voor ons eigen bedrijf en zijn medewerkers een duurzame groei te bewerkstelliggen waardoor er voor elkeen van onze consultants doorgroeimogelijkheden gecreëerd worden.

Onze Waarden en Deontologie

Proman differentieert zich door zijn sterke familiale cultuur en vertrouwd heel sterk op kenwaarden zoals: het vertrouwen, dicht bij de mensen staan, loyaliteit en aanspreekbaarheid. Ook Proman Vlaanderen wil het verschil maken en deelt daarom de gemeenschappelijke waarden van haar moedermaatschappij Proman Manosque.

Daarom willen wij onze expertise in Vlaanderen delen en ons steentje bijdragen om de inzetbaarheid van uitzendkrachten nog te verbeteren. Verder wensen wij de gemeenschappelijke waarden van Proman Groep aan te vullen met onze eigen kernwaarden die de leidraad vormen van hoe medewerkers werken en een sterke eenheid vormen.

 • Passie

  Al onze consultants hebben een jarenlange ervaring in werving en selectie. Op basis van kwaliteitsvolle interviews gaan we de kandidaten screenen en matchen aan uitdagende functies die openstaan bij onze opdrachtgevers. We streven naar tevreden sollicitanten én klanten die samen kunnen bouwen aan hun verdere employer branding.

 • Teamwerk

  Onze consultants werken sinds vele jaren voor ons kantoor. Ze zoeken en matchen de kandidaten als één team. Elke consultant weet alles over elke functie van zijn collega. Dit komt het succes van de dossiers ten goede om in een zo kort mogelijke tijd invulling te kunnen geven aan de vraag van onze klanten.

 • Verantwoordelijkheid

  Failure is not an option, wij doen wat er beloofd wordt. Het is onze overtuiging. Onze klant geeft ons de verantwoordelijkheid om op zoek te gaan naar de beste kandidaat. Onze sollicitant geeft ons de verantwoordelijkheid om voor hem een nieuwe uitdaging te zoeken en om zijn professionele doorgroei waar te maken. Deze verantwoordelijkheid en het gestelde vertrouwen in ons is waar we het elke dag voor doen.

 • Integriteit en diversiteit

  Man/vrouw, jong/oud, allochtoon/autochtoon, ongeacht welke religie, politieke of seksuele voorkeur: wij eisen dit van onze klanten, en we beloven dit aan onze sollicitanten dat eenieder voor elke functie dezelfde respectvolle service zal verkrijgen.

 • Transparantie

  Duidelijke afspraken op papier, een zeer goed gedefinieerde procesflow, transparante prijsstelling maakt dat we naar de klanten én de sollicitanten toe de garantie geven ten allen tijde op dezelfde professionele manier te blijven communiceren.

Ons Team

Met trots stellen wij ons aan jullie voor. Aarzel niet om met wie ook contact te nemen, we helpen je graag met persoonlijk advies.

Historie van de PROMAN groep

De PROMAN groep werd opgericht in 1990 door de familie GOMEZ. Hun allereerste vestiging werd geopend in een klein dorpje “MANOSQUE”, in Aix en Provence (F). De naam PROMAN vindt dan ook zijn oorsprong uit de uitzendactiviteiten die toen werden opgestart, met name “les PROfessionels de MANosque”.

Bijna 30 jaar later, telt de PROMAN groep meer dan 450 agentschappen in ondertussen 10 landen, stellen zij elke dag meer dan 55.000 mensen te werk, en doen zij een geconsolideerde omzet van 2 Miljard euro. In Frankrijk zijn zij vandaag de grootste onafhankelijke familiale HR partner in het leveren van diensten op het vlak van uitzendarbeid, werving en selectie, en search.

Sinds 2016 werden zij ook actief in België, toen ze een meerderheidsparticipatie namen bij onze collega’s van LEM intérim (met uitzendkantoren in Luik, Verviers, Huy en Charleroi). In 2017 hebben zij de wervings- en selectieactiviteiten opgestart via onze collega’s van proselect (met recruteringskantoren in Luik, Mont-Saint-Guibert en Brussel).

Eind 2018 werden de eerste stappen naar Vlaanderen gezet met een participatie in Rialto Recruitment (met kantoren in Niel, Genk en Brussel). Rialto Recruitment is een gespecialiseerd Executive Search kantoor voor hoger opgeleide profielen (ingenieurs, management, leden voor adviesraden en raden van bestuur).

Het uitzendkantoor Proman (commerciële benaming voor de interimactiviteit van Rialto Recruitment)  beschikt over een erkenningsnummer toegekend door de Vlaamse overheid (VG 955/BU) en heeft daarnaast een Federgon certified label bekomen. Via dit kantoor kan Proman voor onze klanten, via een interimcontract, deze extra service  bieden bij de aanwerving van knelpuntberoepen op tijdelijke basis (met het oog op een eventuele vaste aanwerving).

Net deze laatste service aan onze klanten, gaan vermarkten wij onder het label PROMAN Vlaanderen, verwijzend naar onze moedermaatschappij. Onze specialisatie wordt het leveren van een oplossing via een uitzendcontract voor het invullen van knelpuntberoepen, mikkend op hoog opgeleide profielen, voor technische, administratieve, financiële en HR gerelateerde functies.

Wij garanderen een persoonlijke begeleiding aan onze tijdelijke medewerkers in hun zoektocht naar een job via maatwerk en bieden oplossingen voor onze klanten.